Световна седмица на парите в СПГИ “Д-р Петър Аладжов”

Публикувано от Гергана Иванова на

Световна седмица на парите в СПГИ “Д-р Петър Аладжов”

Световна седмица на парите (GMW)

Старопрестолна професионална гимназия по икономика „Д-р Петър Аладжов“ за пореден път се включи в ежегодната глобална кампания: Световна седмица на парите (GMW), чиято цел е повишаване на финансовата грамотност на младите хора. Тази година темата е „Защити парите си, подсигури бъдещето си!“.

Инициативата на „Джуниър Ачийвмънт“ е насочена към надграждащо развиване на знания, умения, нагласи и поведения, които са необходими на младежите, за да взимат осъзнати финансови решения, в резултат на които да постигат финансово благосъстояние и финансова устойчивост.

На 19 март ученици от X „а“ и XI „б“ клас на Старопрестолна професионална гимназия по икономика „Д-р Петър Аладжов“ , под ръководството на г-жа Биляна Николова, посетиха клон на ОББ, гр. Велико Търново. От 18 до 24 март в различни клонове на ОББ в страната беше организиран „Ден на отворените врати“. Любезните домакини запознаха учениците с работата на банката и ролята на банковите служители. По време на посещението си младежите получиха полезни съвети как могат да развият отговорно отношение към личните си финанси и какви са ползите от спестяването и инвестирането в банкови продукти.

Специална образователна поредица в профила на ОББ в TikTok ще запознае поколението Z с темата за личните финанси по достъпен и забавен начин, както и ще отправи предизвикателство към младежката аудитория да предложат кого и с какви заслуги биха сложили на българските евро банкноти.

Категории: Uncategorized