XXI ПАНАИР НА УЧЕБНИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ „МЛАД ПРЕДПРИЕМАЧ“

Публикувано от admin на

На 26 и 27 април 2018 година под мотото „Да подадем ръка на бъдещето си!“ в Международния панаир в Пловдив се проведе XXI Панаир на учебно-тренировъчните предприятия „Млад предприемач“. Основната цел на организаторите от Министерство на образованието, Център на учебно-тренировъчните фирми и Международния панаир Пловдив е среща на училището с бизнеса. В изложението участваха учебни предприятия от България, Сърбия и Черна гора.

Ученици от Старопрестолна професионална гимназия по икономика посетиха панаира, за да се запознаят с работата на своите връстници от различни училища. Tе имаха възможност да похарчат 20 000 лв. за около 2 часа, сключвайки сделки с фирмите-изложители. За съжаление парите бяха виртуални, а сделките фиктивни, но усещането си беше вълнуващо.

Участниците в клуб „Иновации и предприемачество“ по проект „Твоят час“ откриха доста иновативни идеи, които могат да доразвият прилагайки предприемаческия си потенциал. Младите аниматори от едноименния клуб се срещнаха със свои „колеги“ и почерпиха вдъхновение за бъдещото си кариерно развитие.

След приключване на посещението в Панаира учениците се запознаха с част от забележителностите на един от най-красивите български градове – Пловдив.

Категории: Uncategorized