53-ма зрелостници от Старопрестолна професионална гимназия по икономика получиха дипломи за средно образование

Публикувано от admin на

В Народно читалище „Надежда 1869“ тържествено бяха връчени дипломите за средно образование и свидетелствата за професионална квалификация на випуск 2020.  Средният  успех на випуска е много добър, а  6 ученици са отличните дипломи на:

  • Виктория Василева от специалност Икономическа информатика,
  • Кристианна Николаева от специалност Икономическа информатика,
  • Иванка Гайдарова от специалност Икономическа информатика,
  • Весела Георгиева от специалност Оперативно счетоводство,
  • Стефан Георгиев от специалност Банково дело,
  • Велизар Добрев от специалност Банково дело;

Миналата година бивши възпитаници на училището учредиха награда в памет на своята учителка Цветанка Мънчева. Тази година носители на наградата, която е с равностойност 500 лв. са Стефан Георгиев от специалност Банково дело и Дарина Пенчева от специалност Оперативно счетоводство. Наградените ученици са участвали в престижни състезания и конкурси, работили са по проекти и са с принос в развитеито на училищната общност. Двамата взеха и активно участие в тържественото честване на 100 годишния юбилей на гимназията по икономика.

XIIa – Професия : Финансист,Cпециалност: Банково дело завършват 15 ученици със  среден успех – много добър и 9 ученици получават свидетелство за трета степен на професионална квалификация.

XIIб – Професия : Оперативен счетоводител, Специалност:  Оперативно счетоводство завършват 17 ученици със среден успех –мн.  добър и 13 ученици получават свидетелство за трета степен на професионална квалификация.

XIIв – Професия : Икономист – информатик,Специалност:Икономическа информатика  завършват 21 ученици със среден успех – мн. добър и 16  ученици получават свидетелство за трета степен на професионална квалификация.

38 ученици от випуск 2020 са положили успешно изпитите за придобиване на трета степен на професионална квалификация през сесия юни-юли със среден успех много добър.

Двама  ученици са с успех отличен 6,00 от държавен изпит за професионална квалификация – теория и практика на професията – Весела Георгиева от специалност  Оперативно счетоводство и Кристианна Николаева от специалност  Икономическа информатика. За това свое постижение те получиха награда под формата на еднократна стипендия в размер на 100 лв.

Директорът на гимназията поздрави зрелостниците от випуск 2020 и заедно с дипломите и свидетелствата връчи на изявените ученици грамоти, сертификати и награди за отличен успех и за  принос в развитието на училищната общност.

Категории: Uncategorized