14 Забавни причини да четем

Публикувано от admin на

14 ЗАБАВНИ ПРИЧИНИ ЗАЩО ТРЯБВА ДА ЧЕТЕМ КНИГИ НА ХАРТИЯ

Във времена, когато електронните книги стават все по-предпочитани и то не само сред младите, блогърът Ланс Паукър изтъква няколко забавни причини защо не трябва да спираме да четем книжни издания!

 1. Книгите са пътешествие. С електронната книга винаги си на същата страница.
 1. Електронните книги не ти позволяват да си направиш твоя книжна библиотека. Ако не можеш да се изфукаш с книгите, които четеш, защо изобщо ги четеш.
 1. Хартиените книги могат да се дават на заем. А какъв по-добър начин да провериш приятелството с някой, който е взел книгата ти. Или ти – неговата. С електронните книги това е невъзможно.
 1. В електронната книга не може да подчертаваш. А как ще покажеш на човека, на когото заемаш книгата си колко си умен, ако не с подчертаните важни пасажи от нея.
 1. Книжарниците са добър начин да заблудиш противоположния пол, че си наистина интелигентен.
 1. Да изпуснеш купчина книги винаги е добър повод за запознанство. С електронните книги това няма как да се случи.
 1. Новите книги миришат хубаво. Което е голям плюс за пристрастените към този аромат. Електронните книги, за сметка на това, не миришат на нищо.
 1. Да ходиш по улицата с книга в ръка и очила с дебели рамки е модерно.
 1. Разговорите за книги ти дават възможност да вметнеш думата “винтидж”, за да покажеш колко си в час с новите тенденции.
 1. Хартиените книги ти позволят с палец да прелистиш бързо всички страници, като прегънеш леко десния ъгъл долу, и да чуеш любимия звук от шумоленето на хартията. Нямам как да направиш това с електронните книги.
 1. В някои стари книги можеш да срещнеш латински изрази, които, макар и да не ти носят особена полза, те карат да се чувстваш така, сякаш се докосваш до мъдростта на вековете.
 1. Често обложките на книгите са наистина страхотни! Електронните книги дори нямат картинки на корицата.
 1. За книжките книги не ти трябва Wi-Fi, нито зарядно.
 1. Изключването на Kindlе-а не носи същото усещане за удовлетворение, както затварянето на книгата.

2photo_verybig_15616961

Категории: Uncategorized