ЦЕРЕМОНИЯ ПО ВРЪЧВАНЕ НА ДИПЛОМИТЕ НА ВИПУСК 2022

Публикувано от admin на

ЦЕРЕМОНИЯ ПО ВРЪЧВАНЕ НА ДИПЛОМИТЕ НА ВИПУСК 2022

На 22 юни в Народно читалище „Надежда 1869“  се състоя тържествената церемония по връчване на дипломите за средно образование и свидетелствата за професионална квалификация на зрелостниците от Випуск 2022 на Старопрестолна професионална гимназия по икономика.

Своя ключ към бъдещето вече държат 47 дипломанти, положили успешно държавните зрелостни изпити и държавните изпити по теория и практика на специалността за придобиване на трета степен на професионална квалификация. Средният успех на випуска е много добър.

Директорът на училището, г-жа Виолета Йосифова отправи своите поздрави и благопожелания към Випуск 2022 и заедно с дипломите и свидетелствата връчи на изявените ученици грамоти, сертификати и награди за отличен успех, за принос в развитието на училищната общност и за участие в проекти.

От XII ,,а‘‘ клас, специалност ,,Банково дело‘‘/,,Оперативно счетоводство‘‘, професия ,,Финансист‘‘/,,Оперативен счетоводител‘‘, завършват 21 ученици, като всички получават и свидетелство за трета степен на професионална квалификация. Осем са отличниците на паралелката, а седем от тях са издържали Държавния изпит по теория и практика на професията  с пълно отличие. Това са Александър Румен Русев, Екатерина Дечева, Ник Бижев, Пламена Стойчева, Севджан Салиев и Цветина Цанева. Двама ученици – Ник Бижев и Светлозар Кънчев, получиха награда ,,Най-добрият банкер‘‘ и стаж в ,,Инвестбанк‘‘ за отличното си представяне на Държавния изпит по теория и практика на професията.

В XII ,,б‘‘ клас, специалност ,,Икономическа информатика‘‘, професия ,,Икономист-информатик‘‘, дипломантите са 26. Четирима от тях завършват средното си образование с отличен успех. Валерия Кюркчиева е с отлипен успех за целия курс на обучение. Двама ученици от паралелката са избрали да положат трети ДЗИ по английски език и са се представили отлично – Боян Иванов с 5,98 и Пламена Георгиева с 5,75.

По традиция бе връчена и наградата, учредена от възпитаници на Випуск 1997г. в памет на г-жа Цветанка Мънчева. Тазгодишните лауреати на отличието са Александър Румен Русев и Валерия Кюркчиева. Стипендията се присъжда на зрелостници, завършили с отличие и допринесли за развитието на добрите традиции сред училищната общност.

С благодарност за приноса им към развитието на учениците г-жа Виолета Йосифова, директор на гимназията, отличи учителите на годината Ангелина Великова, Йордан Йорданов и Красимира Христова.

Категории: Uncategorized