Фотоконкурс „Красивото във физиката“

Публикувано от admin на

Фотоконкурс „Красивото във физиката“

Фотоконкурс „Красивото във физиката“

    Освен с участието си в училищни и извънучилищни дейности, свързани с професионалното им развитие, учениците от Старопрестолна професионална гимназия по икономика „Д-р Петър Аладжов“ показват своя интерес и към други сфери. Пример за това е участието на Мехмед Куюмджиев от VIII“в“ клас и Хрисимир Христов от XII“в“ клас в Националния онлайн фотоконкурс „Красивото във физиката“, организиран от Управителния съвет на съюза на физиците в България със съдействието на Фондация „ЕВРИКА”.

     В състезанието взеха участие ученици от 32 училища – от Благоевград, Варна, Враца, Велико Търново, Габрово, Гоце Делчев, с. Драгиново, Казанлък, Козлодуй, Кърджали, Ловеч, Лясковец, Перник, Пловдив, Пордим, Радомир, Русе, Севлиево, Смолян, София, Троян, Ямбол, Българско училище „Зора“ в Бейзингстоук (Великобритания), както и студенти от 7 университета от Варна, Велико Търново, София, Шумен и Виенския университет (Австрия). Нашите възпитаници получиха сертификати за своето участие.

    Целта на конкурса бе да провокира участниците да наблюдават, търсят, заснемат и споделят красотата във физиката в цялото ѝ многообразие в природата или като резултат на човешката дейност. Тяхна задача бе да представят своето отношение и чувства към конкретни обекти в своите творби. 

    Поздравления за учениците и техния ментор – госпожа Росица Иванова. Пожелаваме им да бъдат все така целеустремени и много успешни!

     

Категории: Uncategorized