Учител на годината

Публикувано от admin на

Учител на годината

Учител на годината

     Госпожа Ана Георгиева, дългогодишен учител по икономически дисциплини в СПГ по икономика „Д-р Петър Аладжов“, бе удостоена с наградата „Учител на годината“ – 2023 г.

     Високият приз се връчва ежегодно от Синдиката на българските учители в навечерието 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

     Тържествената церемония на 26-ото издание на конкурса се състоя на 12 май 2023 г. в „София Хотел Балкан“. Тази година в заключителния етап на конкурса са били номинирани рекорден брой участници – 136 учители в десетте направления: Предучилищно възпитание и подготовка; Начално образование; Хуманитарно образование; Природо-математическо образование; Изкуства и спорт; Професионално образование; Директори и помощник-директори; Възпитателна работа, извънкласни и извънучилищни дейности, училищни психолози и педагогически съветници; млади учители; учители наставници. От тях двадесет и трима са удостоени със званието „Учител на годината“, а шестдесет и двама са получили Специалната награда на Председателя на СБУ.

     Наградата на г-жа Георгиева е в направление Професионално образование. Основната ѝ заслуга са резултатите на нейните ученици на състезанията по счетоводство през учебната 2022/2023 г. Постигнатите от тях отличия са следните:

  • На Национална ученическа олимпиада, организирана от Икономически университет Варна – Габриела Живкова с 93% верни отговори; Никол Саламанова и Галимира Петрова с 90% верни отговори.
  • На Национално състезание по счетоводство, организирано от МОН – Габриела Живкова с резултат от 91 точки, с които заема първото място на допуснатите до националния кръг, а на финала се класира пета.

     Истинската награда за един учител, според г-жа Георгиева,  са постиженията на неговите ученици. „Да виждаш плодовете на своя труд. Да знаеш, че усилията ти не са били напразни и си допринесъл за благополучието на някого.“

Категории: Uncategorized