УЧИЛИЩНО СЪСТЕЗАНИЕ „НАЙ-ДОБРА БИЗНЕС ИДЕЯ“АПРИЛ, 2021

Публикувано от admin на

На 21 април 2021 г. се проведе училищно състезание „Най-добра бизнес идея”, в платформата Тиймс. Състезанието е организирано във връзка с месеца на кариерното ориентиране „Мисля за моето бъдеще“.

В състезанието пребориха сили 14 ученици от VIII до XII клас.  Гости на състезанието бяха: представител на местния бизнес – г-жа Петя Георгиева – мениджър в „Екстрапак“ ООД и представител на местната академична общност – г-жа Райна Петрова – преподавател в стопански факултет на ВТУ, а също и бивш възпитаник на СПГИ. Сред гостите бяха г-жа Йосифова – директор на Старопрестолна професионална гимназия по икономика, учители и ученици от гимназията.

Участниците бяха разделени в две възрастови категории, съобразно придобитата икономическа грамотност:

  1. категория: X – XII клас;
  2. категория: VIII клас.

Учениците представиха презентации на своите бизнес идеи и отговаряха на зададените от присъстващите гости, учители и ученици, въпроси. Представянето им бе оценено от жури от трима преподаватели по икономически дисциплини, в състав:

  1. Лина Петрова
  2. Йорданка Калбанова
  3. Биляна Николова

Основни изисквания към презентацията:

  • представяне на бизнес идеята (наименование, точно описание, обосновка на избора, защо според автора идеята е иновативна, целева група, стартови разходи и очаквани ползи от реализиране на бизнес идеята);
  • ползвана литература и други източници.

На учениците, класирани на първите три места, в двете категории,   бяха връчени грамоти, а на останалите – сертификат за участие в състезанието. Оценяването бе на база предварително разработени регламент и критерии.

Въз основа на показаните резултати, журито определи следното класиране:

ПЪРВА КАТЕГОРИЯ X – XII КЛАС

1. Наталия Захариева, XII б клас

2. Никол Саламанова, X а клас

2. Габриела Живкова, X а клас

3. Марина Дамянова, XII а клас

ВТОРА КАТЕГОРИЯ VIII КЛАС:

  1. Преслав Йорданов, VIIIб клас
  2. Максим Кънев, VIII в клас
  3. Димитър Коев, VIII в клас 
Категории: Uncategorized