Училищен панаир на учебно-тренировъчните фирми

Публикувано от admin на

WP_20160628_09_02_24_RawПоследната учебна седмица в Старопрестолна гимназия по икономика се оживи от традиционния вече училищен панаир на учебно-тренировъчните фирми.

През тази учебна година в училището се създадоха и развиваха дейност шест УТФ, от които две учебни банки.

Учениците от ХII клас  специалност Икономическа информатика създадоха две фирми: „Тераком“ с предмет на дейност търговия, сервиз и поддръжка с компютърна техника и рекламна агенция „Креатив Медиа“.

Учениците от ХI клас  специалност Оперативно счетоводство създадоха две фирми: Търговски център „Дъмбо“ ООД, с предмет на дейност  търговия с детски стоки, офис консумативи и домашни потреби и търговски център „Спорт Актив“ ООД, с предмет на дейност търговия със спортни стоки.IMG_20160628_111424

„Фючър Банк“ АД и „Унибанк“ АД бяха банките, в които учениците от специалност Банково дело прилагаха на практика знанията си, придобити в часовете по Банково дело, Банково счетоводство, Бизнес комуникации, Право, Финанси и други икономически дисциплини.

В международния панаир на УТф в град Пловдив, през април, СГИ беше представена от „Спорт Актив“ ООД и „Фючър Банк“ АД. Натрупали полезен опит оттам, те представиха своите щандове и на училищния панаир.

Като повечeто млади хIMG_20160628_111041ора, и учениците от Старопрестолна гимназия по икономика се интересуват от спортни стоки. След проучване на потребителското търсене, „Спорт Актив“ им предложи голямо разнообразие от тениски, анцузи, маратонки, топки и всякакви  спортни уреди. За да платят закупените стоки, клиентите на  фирмата трябваше да използват услугите на най-близката банка. С много вълнения учениците се запознаваха с банковите продукти, предлагани от „Фючър Банк“. Банковите служители трябваше да работят много експедитивно, за да успеят да открият сметки и да предоставят кредити на всички желаещи. С получените дебитни карти клиентите на „Спорт Актив“ заплащаха закупените от тях стоки.

В тези няколко дни учениците от Старопрестолна гимназия по икономика разбраха, че това, което се изучава в учебните часове, е полезно, както за професионалната им реализация, така и за живота им като граждани.

Категории: Uncategorized