Училищен конкурс по калиграфия – изкуството да пишем добре

Публикувано от admin на

Училищен конкурс по калиграфия – изкуството да пишем добре

По случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост учителите по български език и литература от Старопрестолна професионална гимназия по икономика организираха конкурс по калиграфия – изкуството да пишем добре.

Осмокласниците в гимназията по икономика показаха любовта си към своята азбука, като старателно преписваха един от най-важните, най-вълнуващите и най-патриотичните текстове в българската историография и художествена литература – „История славянобългарска” на Паисий Хилендарски. В конкурса се включиха общо 16 ученици от трите осми класа, които изявиха огромно желание да покажат кирилицата в най-добра светлина.

Оценяващата комисия на изящните почерци отреди трето място за Микаела Станева от 8 „а” клас, второ място за Александра Кашева от 8 „а” клас, а за най-красив почерк бе определен този на Тереза Баевска от 8 „б” клас. Всеки един от наградените получи към своята грамота и подарък, предназначен за по-красивото и четливо изписване на буквите от кирилицата. И тъй като комисията се затрудни при вземането на решения за отличените, реши да даде и две поощрителни грамоти – едната заслужено отиде при Дария Димитрова от 8 „б” клас, а другата – при Хрисмир Христов от 8 „в” клас.

Трябва да се стараем да изписваме кирилицата ни красиво и четливо, защото тя заслужава да бъде показана на света по най-добрия възможен начин!

Категории: Uncategorized