Ученици от СПГИ с разностранни интереси и изяви

Публикувано от admin на

Интересът на учениците от СПГИ не свършва само с активността им в различни дейности, свързани с професионалната им реализация. Те  вземат участие и в литературни конкурси, организирани от различни градове и институции.

Всяка година деца от всички класове участват в надпреварата, организирана от Регионална библиотека “Петко Р.Славейков “, гр. Велико Търново. През 2022 г. идеята за литературната разработка бе посветена на Емилиян Станев. Организаторите бяха избрали темата  „Образи и картини в творчеството на Емилиян Станев”, подходяща както за творчество в областта на литературата, така и в тази на изобразителното изкуство. Елена Велчева от X “a” клас взе участие с есе.

Учениците от VIII клас не остават безучастни и също развиват своите умения. Камелия Колева от VIII “б” се включи в IX Национален конкурс с международно участие, гр. Търговище, и написа стихотворение на тема “България в картини и слово”.

Освен в литературата, учениците са активни и в изобразителното изкуство. Владилена Друмева от VIII “a” показа своя талант в организирания от МВР и МОН конкурс за детска рисунка “С очите си видях бедата”.

Чрез участието си в подобни конкурси учениците от СПГИ показват своя интерес към различни области и стремеж за развитие.

Категории: Uncategorized