Ученици от СПГИ посетиха шестото издание на Digital Summit 2024 в Габрово

Публикувано от Гергана Иванова на

    Ученици от XI клас посетиха Gabrovo Digital Summit 2024 и изживяха един вдъхновяващ ден на технологични иновации и обмяна на знания.

 В конференцията взеха участие Румен Василев, Теодор Миланов, Давид Пецуров, Веселин Кенаров, Ивайло Костадинов, Максим Кънев, Росен Николов от XI“в“   клас и Никол Димитрова XI“б“ клас.

   Gabrovo Digital Summit, който се организира от млади и амбициозни професионалисти, има мисия да събере заедно лидери от технологичната индустрия, които да предадат своите идеи и опит, като стимулират напредъка на технологиите за едно по-светло бъдеще.

    Лекторите, които са професионалисти от водещи фирми в сферата, говориха по теми като: “Как да успеем в софтуерната индустрия?”, “Дилемата между персонализирането и стандартизацията в технологичната и инженерната сфера», “Какво ще се случи в близкото бъдеще и как ще се промени начинът, по който хората си взаимодействат с брандове и организации?“, “Тенденциите, които разглеждат залеза на манията по клиентите, и влиянието на AI“. Публиката се наслади на лекции за бъдещите тенденции в автомобилната индустрия, както и за еволюцията на криптовалутите.

   За бъдещето на дигиталните преживявания разказа Lotus Child (Лотос Чайлд) от JAKALA, която сподели повече за прехода към платформи за дигитални преживявания (DXP), които предоставят персонализирани и трансформативни решения.

   Освен знанията и уменията си в ITсферата, учениците упражниха и своя английски език. Двама от лекторите бяха от чужбина, но  и българите доста често прибягваха до използването на английски думи, както е прието сред хората от сектора. Английският език е незаменим в света на технологиите и подготовката по изучаването му в гимназията отново се доказа на нужното ниво.

   Учениците останаха много заинтригувани от конференцията и придобиха полезен опит, който ще им послужи в не толкова далечното бъдеще. Получиха и подаръци от организаторите.

   Гимназията по икономика подкрепя всички извънкласни дейности, които спомагат развитието на младите хора и с присъствието си на това събитие учениците от СПГИ отново се приближиха до бурно развиващия се свят на технологиите.

Категории: Uncategorized