Учениците от Старопрестолна професионална гимназия по икономика се представиха отлично на състезанието KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS

Публикувано от admin на

Състезанието KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS е най-голямото училищно състезание по английски език в света. То се организира от International Testing Authority и Institute for the Development of Educational Assessment. У нас KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS се провежда от сдружение „Асоциация на Кеймбридж училищата в България“. Като член на асоциацията Старопрестолна професионална гимназия по икономика традиционно участва в това състезание. Тази година в съревнованието се включиха 8 ученици от осми, девети и десети клас. Вътрешноучилищният кръг се състоя на 27 февруари. Състезанието включваше тестове на различни нива, ориентирани към Европейската езикова рамка и се състоеше от 40 въпроса с множествен избор, за които учениците имаха 60 минути. Тестовете се проверяват от международния изпитен борд.

Учениците на Старопрестолна гимназия по икономика се представиха достойно и показаха следните резултати: Максим Кънев от VIII в клас- 97,5 точки,ниво А1 Senior; Иван Витанов от VIII б клас- 95 точки ,ниво А1 Senior ; Румен Василев от VIII в клас- 95 точки,ниво А1 Senior; Димитър Коев от VIII в клас- 90 точки , ниво А1 Senior; Божидар Златанов от VIII в клас- 42,5 точки,ниво А1 Senior; Светослав Атанасов от  IX б клас- 80 точки, ниво В2; Симеон Колев от X б клас- 90 точки, ниво В2. На финалния кръг в гр. София на 17 април ще участва Максим Кънев като ученик, показал най- висок резултат. Да му пожелаем успех и отлично представяне!

Категории: Uncategorized