Учениците от Старопрестолна професионална гимназия по икономика заеха призовите места в Националното състезание за икономисти на английски език

Публикувано от admin на

На 12 и 13 април в Благоевград се проведе третото Национално състезание за икономисти на английски език, организирано от Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев“ гр. Благоевград и Американски университет в България, и подкрепата на РУО – Благоевград. Целите на състезанието са прилагане на практика познанията по английски език, както и стимулиране на учениците да усвояват и използват икономическа терминология на английски език. Целевата група са ученици от 11 и 12 на професионални гимназии, които предлагат обучение по икономически специалности.

За втора поредна година Старопрестолна професионална гимназия по икономика предостави възможност за творческа изява на учениците със задълбочени познания по английски език и формирани практически умения областта на предприемачеството. В тазгодишното издание на състезанието участваха 18 професионални гимназии и при засилена конкуренция учениците Димитър Топков и Десислава Димитрова с ръководител г-жа Соня Маркова спечелиха 1 и 3 място. Те демонстрираха висока предприемаческа култура, креативност, иновативност и задълбочени познания в областта на счетоводството и отлично владеене на английски език.

До финала учениците достигнаха след подбор в два кръга: І кръг – Тест за определяне на нивото на подготовка по английски език. ІІ кръг – Есе на тема: „Да спестявам или да инвестирам“ и интервю, имащо за цел да установи ниво на умения за водене на разговор на английски език. Във финалния ІII кръг участниците трябваше да разработят и защитят идея за създаване на бизнес в населено място в България.

Категории: Uncategorized