Учениците и учителите от Старопрестолна гимназия по икономика, работодатели участваха в Eвропейската седмица на програмирането и отбелязаха Световния ден за развитие на информатиката

Публикувано от admin на

Ученици от специалност „Икономическа информатика“ взеха участие в състезание по програмиране на С#. Събитието бе част от Европейската седмица на програмирането – Europe CodeWeek 2015. Участниците бяха поставени пред предизвикателството да решат 3 задачи. Младите програмисти се справиха успешно с решението на нелеките задачи.
В рамките на седмицата на програмирането се проведе и среща на учениците от ХI и XII клас с инж. Венцислав Димитров, представител на CISCO академия, гр. Велико Търново. Г-н Димитров представи нови програмни продукти и съвременни IT технологии.
Световния ден на информатика бе отбелязан в Старопрестолна гимназия по икономика с провеждане на състезание по информационни технологии с учениците от Х-те класове. За създаване на задачите бе използвана мултимедийната интерактивна платформа LearningApps. Условията бяха публикувани в сайта на училището чрез електронната платформа Moodle. Наградени със сертификати бяха ученичката Симона Стефанова и класът – X б, постигнали най-високи резултати. Всички участници получиха грамоти за участие.
Учениците от Старопрестолна гимназия по икономика се запознаха с „Иновациите в информатиката“ чрез информационни табла и „Квантовия компютър на IBM“, представен чрез видеофилм. Графични материали, изработени в часовете по ЗИП – Информационни технологии, бяха изложени във фоайето на гимназията.
Проведените събития в класните стаи на Старопрестолна гимназия по икономика в Европейската седмица на програмирането и Световния ден на информатиката, доведоха до популяризиране на програмирането и развитието и използването на съвременните информационни технологии.

Категории: Uncategorized