УЧАСТИЕ НА СТАРОПРЕСТОЛНА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА В НАЦИОНАЛНИТЕ ДНИ ЗА УЧЕНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ

Публикувано от admin на

УЧАСТИЕ НА СТАРОПРЕСТОЛНА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА В НАЦИОНАЛНИТЕ ДНИ ЗА УЧЕНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ

До 11 октомври Велико Търново беше домакин на Петите национални дни за учене през целия живот. Събитието се организира от Министерството на образованието и науката с партньорството на Областна администрация и Регионалното управление на образованието – Велико Търново.

Старопрестолна професионална гимназия по икономика участва в изложението на институции за професионално обучение. На щанда беше представено обучението в гимназията; работата по проекти; дейността на учебно-тренировъчните фирми и учебните банки; работата по програми и инициативи по Джуниър Ачийвмънт и др.

Старопрестолна професионална гимназия по икономика, гр. Велико Търново, е училище със 100-годишна история, което предлага усвояването на компетентности в сферата на финансите, счетоводството, икономическата информатика, електронната търговия, съдебната и бизнес администрация.

Партньорството с бизнеса е ключов приоритет в дейността на училището, което се реализира чрез провеждането на производствена практика в реална бизнес среда, участие и менторство на представители на бизнеса в различни инициативи на училището.

На Старопрестолна професионална гимназия по икономика е присъдена Харта за мобилност в сферата на професионалното образование по програма „Еразъм+“. Вследствие на това ежегодно учениците провеждат практика в чуждестранен офис, а учителите повишават своята квалификация и в чужбина.

Осъществяват се дейности по различни европейски и национални проекти и програми.


Категории: Uncategorized