УЧАСТИЕ НА СТАРОПРЕСТОЛНА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА В НАЦИОНАЛНИТЕ ДНИ ЗА УЧЕНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ

Публикувано от admin на

До 11 октомври Велико Търново беше домакин на Петите национални дни за учене през целия живот. Събитието се организира от Министерството на образованието и науката с партньорството на Областна администрация и Регионалното управление на образованието – Велико Търново.

Старопрестолна професионална гимназия по икономика участва в изложението на институции за професионално обучение. На щанда беше представено обучението в гимназията; работата по проекти; дейността на учебно-тренировъчните фирми и учебните банки; работата по програми и инициативи по Джуниър Ачийвмънт и др.

Старопрестолна професионална гимназия по икономика, гр. Велико Търново, е училище със 100-годишна история, което предлага усвояването на компетентности в сферата на финансите, счетоводството, икономическата информатика, електронната търговия, съдебната и бизнес администрация.

Партньорството с бизнеса е ключов приоритет в дейността на училището, което се реализира чрез провеждането на производствена практика в реална бизнес среда, участие и менторство на представители на бизнеса в различни инициативи на училището.

На Старопрестолна професионална гимназия по икономика е присъдена Харта за мобилност в сферата на професионалното образование по програма „Еразъм+“. Вследствие на това ежегодно учениците провеждат практика в чуждестранен офис, а учителите повишават своята квалификация и в чужбина.

Осъществяват се дейности по различни европейски и национални проекти и програми.


Категории: Uncategorized