Тържествено откриване на учебната 2016/2017 година

Публикувано от admin на

dscf2132В Старопрестолна професионална гимназия по икономика тържествено беше открита новата учебна година. Да поздравят учениците и учителите бяха дошли и много гости: бивши учители и възпитаници на гимназията, родители и представители на обществеността. Гимназията получи и много поздравителни адреси от различни институции, партньори от бизнеса и ВУЗ.

Подготовката за тази учебна година стартира отрано – още в средата на месец август, когато приключи ремонтът на училището и започна изготвянето на училищната документация, съобразена с новия Закон за предучилищното и училищното образование.

Много са dscf2123новостите в професионалната гимназия – нов директор в лицето на госпожа Виолета Йосифова, четирима нови учители – по английски и немски език, информатика и информационни технологии, и по икономическите дисциплини, нова специалност – Бизнес администрация…

Примамливият звън на школския звънец покани за първи учебен час повече от 300 ученици, разпределени в 14 паралелки. Най-младото попълнение, новоприетите осмокласници, ще учат в специалностите Банково дело, Бизнес администрация и Икономическа информатика.

Училището се включи в образователния сайт за видеоуроци, предлагащ витруални учебни среди за подпомагане на обучението dscf2126по и на английски език в осми клас, прилагайки иновативни и интерактивни методи и средства за обучение. Гимназията е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, което дава възможност за изява в различни състезания по английски език, където нашите ученици се представят с отлични резултати.

Освен за най-младите членове на ученическата общност, професионалната гимназия предлага и разнообразни форми за практическа подготовка на учениците от горните класове. dscf2127През учебната 2016/2017 година учениците от XI и XII клас ще работят в 4 учебно-тренировъчни фирми и 2 учебни банки. За провеждане на производствена практика всички ученици имат осигурени работни места в реална среда.

Ще продължи дългогодишната работа на училището по програмите на Джуниър Ачийвмънт България. В гимназията започна сформирането на групи по проект „Твоят час“, което ще помогне за развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности.

Още много новости предстоят през учебната година в образователния процес и подкрепата на личностното и кариерно развитие на учениците.

Творческо вдъхновение и нови успехи си пожелаха учителите и учениците от Старопрестолна професионална гимназия по икономика. Да им е честита!

 

 

 

dscf2140dscf2142dscf2138 dscf2145 dscf2165

 

 

Категории: Uncategorized