Тържествено и с награди отбелязаха дипломирането

Публикувано от admin на

Дипломирането на зрелостниците от Старопрестолна професионална гимназия се отбеляза с тържествена церемония в салона на Народно читалище „Надежда“. Освен дипломи за средно образование и свидетелства за професионална квалификация бяха връчени и награди на най-изявените зрелостници от випуска на зрелостниците от СПГ по икономика.

Развитите умения и придобитите компетентности личат по много добрия успех на 42-та ученици, завършващи през настоящата учебна година. За постигнатите високи образователни резултати с грамоти и предметни награди бяха удостоени отличниците Наталия Захариева, Даяна Стефанова, Десислава Филева, Мартин Хабоян и Улвие Еминова.

Свидетелство за професионална квалификация получиха 34 ученици, положили успешно изпитите за придобиване на трета степен на професионална квалификация. 29 от тях са заявили желание за включване на държавния изпит като II ДЗИ. 7 зрелостници са с отлични оценки от тези изпити, а общият успех отново е много добър.

Даяна Стефанова и Десислава Филева от специалност „Бизнес администрация“, Марина Дамянова от специалност „Банково дело“ и Наталия Захариева от специалност  „Икономическа информатика“, с отличен 6,00 от държавните изпити теория и практика на професията, получиха еднократна стипендия от училището.

Носители на учредената от инициативен комитет награда на името на г-жа Цветанка Мънчева са Наталия Захариева и Даяна Стефанова. Наградата се присъжда на зрелостници, завършили с отличие и допринесли за развитието на училищната общност.

На учениците, работили активно по проект „Перспективи за заетост чрез мобилност и продължаваща квалификация“, бяха връчени сертификати, Europass и препоръки от работодатели. Участвалите в проект „Практични финанси“ на „Джуниър Ачийвмънт“ също получиха своите сертификати. Наградени бяха и изявилите се в конкурса „Най-добра бизнес идея“, във връзка с месеца на кариерното ориентиране „Мисля за моето бъдеще“. А за придобилите свидетелство за професионална квалификация от специалност „Икономическа информатика“ имаше подаръци от фирма за счетоводен софтуер.

С благодарност за приноса им към постигнатото от учениците г-жа Виолета Йосифова, директор на гимназията, награди учителите на годината Соня Маркова, Ангелина Великова и Йорданка Калбанова.

Категории: Uncategorized