“Театрално междучасие” в СПГ по икономика “Д-р Петър Аладжов”

Публикувано от admin на

“Театрално междучасие” в СПГ по икономика “Д-р Петър Аладжов”

"Театрално междучасие"

    С огромно желание Старопрестолна професионална гимназия по икономика “Д-р Петър Аладжов” се включва ежемесечно в проекта на Великотърновкия театър “Театрално междучасие”. Инициативата е идея на Музикално-драматичния театър “Константин Кисимов” и се изразява в това все повече млади хора да проявят интерес към изкуството.              
   Програмата има за цел да запознае учениците с всички професии в институцията. Всеки месец се организира среща между тях и театралните дейци, които разказват интересни истории от личния и професионалния си път и споделят новостите в програмата.
   През месец май учениците от гимназията се срещнаха с един от създателите на тази инициатива – младия актьор Кирил Милушев. Гимназистите задаваха своите въпроси, свързани с първите стъпки в неговата кариера, подготовката за представленията и бъдещите му планове.

   С всяко изминало гостуване броят на желаещите за среща с артистите се увеличава. Инициативата се радва на голям интерес както в нашата гимназия, така и в редица други в града.
   Привличането на повече детска и младежка публика към проекта е със сигурност все по-успешно, защото след всяка среща с представителите на институцията младите хора са заразени с положителна енергия, получили са поредния житейски съвет и се интересуват от датата на следващото посещение. 

Категории: Uncategorized