Талант без граници

Публикувано от admin на

Талант без граници

Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ и Община Стара Загора за втора година организират националния ученически конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“. Конкурсът е в четири категории: “есе и стихотворение”, “фотография”, “рисунка”, “компютърна презентация”.

Гимназистите на Старопрестолна професионална гимназия по икономика бяха изключително активни в този конкурс, като взеха участие във всяка една от категориите. Талантите си изявиха Виктор Йорданов и Хрисимир Христов от 8 в клас и Никол Саламанова и Михрибан Милчева от 8 а клас, които сформираха отбор и участваха в конкурса с компютърна презентация, посветена на гениалния ни поет Петко Славейков и неговото вечно творчество. Никол Саламанова се изяви сама и в категория „рисунка“ заедно с нейните съученици Петьо Иванов от 8 а клас и Мила Мицева от 8 в клас. В категорията „фотография“ Стилиян Георгиев от 8 в клас показа пленителни фотоси на старинната ни бивша столица. А в категорията „есе и стихотворение“ ученичките Габриела Живкова от 8 а клас и Таня Христова от 8 в клас показаха завидна поетическа техника, в която възхвалиха „градът мечта“ – Търновград.

При изключително оспорвана надпревара с редица училища в цялата страна, всички възпитаници на Старопрестолната гимназия бяха отличени с грамоти.

Категории: Uncategorized