С литературно-музикална композиция на тема „140 години свободна България“ учителите и учениците на Старопрестолна професионална гимназия по икономика тържествено отбелязаха националния празник 3-ти март

Публикувано от admin на

Изявата се проведе нa 28 февруaри в Регионална библиотека „П. Р. Славейков“, която любезно съдейства за провеждане на инициативата. Фотосите от изложбата “Паметници на свободата – 80 години“ допринесоха за патриотичното настроение на участници и публика.

Гости на събитието бяха г-н Иван Александров – директор на Регионална библиотека „П. Р. Славейков“, представители на търновската общественост и ръководството на гимназията. Директорът на училището г-жа Виолета Йосифова поздрави аудиторията и пожела на всички достойно посрещане на празника.

Рециталът е подготвен от старши учителя по български език и литература Румяна Радова, а изпълнители са учениците Мартин Георгиев, Бирджан Яначков, Севдалин Йосифов и Ирен Дудрекова, Мирослава Дончева и Десислава Димитрова и Александра Радославова.

В Старопрестолна професионална гимназия по икономика е оформен кът, посветен на националния празник. Учениците изразиха чувствата си на гордост и преклонение пред борците за национална свобода в есета на тема „Де е българското“.

Категории: Uncategorized