Със Специалната награда на кмета на Община Лясковец за постижения в областта на образованието бе удостоена Никол Саламанова

Публикувано от Мариета Христова на

Със Специалната награда на кмета на Община Лясковец за постижения в областта на образованието бе удостоена Никол Саламанова

      По случай Празника на град Лясковец – Петровден, Община Лясковец всяка година присъжда награда, която е предназначена за ученици от I до XII клас, участвали и отличени на национални и международни състезания, конкурси и олимпиади. Целта е насърчаване на творческите заложби на учениците и потребностите на деца с изявени дарби.

       Тази година наградата бе връчена от кмета на Община Лясковец на тържествена церемония на празника на града – Петровден, 29 юни 2023 г. Възпитаничката на Старопрестолна професионална гимназия по икономика „Д-р Петър Аладжов“ Никол Саламанова от XII “а“ клас, специалност „Оперативно счетоводство“, получи Специалната награда за постижения в областта на образованието. Ученичката завърши с пълно отличие, има редица разностранни интереси и участия в много олимпиади, състезания и проекти.

        На Националното състезание по счетоводство, организирано от Министерството на образованието и науката, постига висок резултат, а благодарение на отличното си представяне на Националната олимпиада по счетоводство в Икономическия университет, Варна, през 2022 г. е приета в избраната специалност още преди да е завършила средното си образование. Участвала е в състезанието „Най-добра бизнес идея“, на което се класира на първо място, и в проекта „Мобилността и дигиталните компетенции – ключ към професионалното и личностно развитие“ по Програма „Еразъм+“ в град Брага, Португалия. Включва се в инициативата „Мениджър за един ден“, в която е избрана за позицията Директор в УниКредит Булбанк, град Варна, и в програмата „Джуниър Ачийвмънт“ през  2022/2023 година.

       Пожелаваме ѝ още много успехи както в личен, така и в професионален план. На добър час, Никол!

Категории: Uncategorized