СЧЕТОВОДСТВОТО – АМБИЦИЯ ЗА КАРИЕРНА РЕАЛИЗАЦИЯ

Публикувано от admin на

СЧЕТОВОДСТВОТО – АМБИЦИЯ ЗА КАРИЕРНА РЕАЛИЗАЦИЯ

Десислава Димитрова е поредната ученичка от Старопрестолна професионална гимназия по икономика град Велико Търново, за която счетоводството се превръща в любим предмет и амбиция за кариерна реализация.

Интересът й към него се поражда първо от по-голямата й сестра, която с увлечение решава счетоводни задачи вкъщи. Благодарение на отличната си подготовка в гимназията по икономика във Велико Търново Марияна се класира на първо място в престижния Национален конкурс по счетоводство за средношколци и получава награда безплатен счетоводен семинар в чужбина. Оттогава Десислава си поставя за цел да постигне същия успех.

В училище нейната класна и дългогодишна учителка по счетоводство, г-жа Красимира Христова, продължава да поддържа амбицията й за успешно овладяване на счетоводството.

През учебната 2017/2018 год. на училищния кръг на Националното състезание по счетоводство, организирано от МОН получава максималните 100 точки, което я класира първа за следващия етап на състезанието. На финала една точка я дели от първото място.

Представя се успешно на Националната олимпиада по счетоводство в Икономически университет град Варна, където постига 96 % успеваемост и на Националното състезание по счетоводство в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ град Свищов.

Успехите, които завоюва през предходната учебна година не само по счетовоство, й гарантират място в 5 висше учебни заведения в страната – УНСС, гр. София; Висше училище по застраховане и финанси, София; Икономически университет, Варна; Стопанска академия „Д. А. Ценов“, гр. Свищов и Русенски университет „Ангел Кънчев“.

В УНСС е приета в 2 поднаправления: „Икономика, общество и човешки ресурси“ и поднаправление „Приложна информатика, комуникации и иконометрия“, специалност „Статистика и иконометрия“, Мечтата й обаче е да учи счетоводство. Затова участва в Националния конкурс по счетоводство за средношколци, от който може да бъде приета в поднаправление „Финанси, счетоводство и контрол” в УНСС. Знае от учителите и от сестра си, че конкурсът е труден, защото казусите са разработени от дипломирани експерт счетоводители и обхващат голяма част от материал, който не се изучава в редовните часове в училище. Знае, че след него има тест, с който ще се справи по-лесно и ще бъде приета, каквото иска. Но въпреки всичко приема предизвикателството да се състезава с най-добрите ученици по счетоводство и докаже, че може да се справи.

И успява! Класира се на първо място и получава оценка „отличен 6.00” за успешно положен конкурсен изпит за кандидатстване в УНСС за поднаправление „Финанси, счетоводство и контрол” за учебната 2019-2020 г.

Категории: Uncategorized