Старопрестолна професионална гимназия по икономика откри новата учебна година

Публикувано от admin на

Близо 300 ученици тържествено посрещнаха първия учебен ден в Старопрестолна професионална гимназия по икономика. Седемдесет и двама прекрачиха за пръв път прага на избраното от тях училище. Те са предпочели специалностите „Съдебна администрация”, „Икономическа информатика” и „Електронна търговия“, които в последно време набират все по-голяма популярност заради нуждите на пазара на труда. Тържеството уважиха г-жа Надя Лорето, старши експерт в РУО Велико Търново, родители и бивши възпитаници на училището.

В своето тържествено слово директорът на гимназията Виолета Йосифова набеляза приоритетите и посочи предизвикателствата пред училищната общност през учебната 2019/2020 година. Тя изтъкна, че предстоящата година е значима за гимназията – на 19 октомври 2019 г. се навършват 100 години от създаването на Търговското училище в старата столица.

Успешно приключи работата по международния проект: „Мобилността и дигиталната компетентност – ключ към личностно и професионално развитие“ на програмата „Еразъм +“ . На учениците, които проведоха практика в гр. Брага Португалия бяха връчени сертификати, препоръки от работодатели и Europass Mobility. През учебната 2019/2020 година ще се осъществяват дейности по програма Еразъм+ в три проекта: „Културното наследство – връзка с миналото, мост към бъдещето“, „Перспективи за заетост чрез мобилност и продължаваща квалификация“ и „Дигиталната грамотност в 6 стъпки“. В навечерието на празника СПГИ получи множество поздравителни адреси от икономически висши училища в страната, с голяма част от които училището си сътрудничи. Успешен старт на учебната година пожелаха и партньори от бизнеса.

Категории: Uncategorized