Старопрестолна професионална гимназия по икономика изпрати випуск 2019

Публикувано от admin на

Старопрестолна професионална гимназия по икономика изпрати випуск 2019

През 2019 година 68 зрелостници завършват средно образование в Старопрестолна професионална гимназия по икономика. 50 от тях вече са приети за студенти в различни висши училища на страната. Средният успех на випуск 2019 е Мн.добър. Отличниците на випуска са 20.

Бирджан Яначков е гордостта на XIIа клас. Пирет е за студент във всички икономически висши учебни заведения в страната, след участие в национални състезания. Участвал в литературно-музикалните композиции ,,Държавникът Стамболов” и „Славний град Търнов”, както и в спортните изяви на училищния отбор по волейбол.
С успех 6,00 през целия курс на обучение са Десислава Димитрова и Мирослава Дончева от XIIб клас.

С най-много постижения през курса на обучение е Десислава Димитрова. По-значимите от тях са: – Национално състезание по счетоводство (МОН), училищен кръг І място с рекордни 100 точки, национален кръг – ІІІ място;- Национален конкурс по счетоводство на Асоциацията на икономическите училища в България – I място; – Национално състезание по икономикс, УНСС София – 6.00; – Национално състезание по математика, Русенски университет “Ангел Кънчев” – 1 място с оценка 5,90; – Национално състезание за икономисти на английски език – ІІІ място; – Национално състезание „Най-добра бизнес идея“, училищен кръг І място; – Училищно състезание „Иновационен лагер“ – три пъти І място

За своите успехи и активна извънкласна и извънучилищна дейност Десислава Димитрова получи нагадата „24 май“ за най-изявен абитуриент на община Велико Търново.
Гордостта на ХІІв клас е Лъчезар Димитров, който завършва курса на обучение с успех 5,95.
Ивона Петрова, Алиса Ангелова и Даниел Радев имат придобит международен сертификат за професионална работа на Майкрософт.

Лъчезар Димитров, Никола Антов, Николай Якимов, Александър Йорданов, Кристиян Йорданов, Митко Антов и Бирджан Яначков са основни фигури в уилищния отбор по волейбол, който постигна много високи резултати на градско и областно ниво.

По време на своето обучение учениците от виспуск 2019 на Старопрестолна професионална гимназия по икономика гр. Велико Търново участваха и спечелиха призови места в Национални състезания и олимпиади, завоюваха победи в спорта, участваха в клубове и ателиета по интереси, проведоха своята учебна практика в европейски офиси в Португалия. Голяма част от тях бяха приети за студенти още в 11 клас. Пожелаваме на всички успешна реализация!

Категории: Uncategorized