Старопрестолна професионална гимназия по икономика посрещна коледните и новогодишни празници с тържество и добри дела.

Публикувано от admin на

Старопрестолна професионална гимназия по икономика посрещна коледните и новогодишни празници с тържество и добри дела.

По традиция зрелостниците от Старопрестолна професионална гимназия по икономика подготвиха тържество, с което учители и ученици посрещнаха предстоящите коледни и новогодишни празници. Директорът на училището връчи грамоти на победителите в конкурсите: – Най-добре украсена класна стая; – Литературен коледен конкурс; – Кулинарен конкурс. Отличени бяха и 10 най-добри спортисти за 2018 година и учениците постигнали отлични резултати в учебната и извънкласната дейност. Госпожа Йосифова пожела да преминем в Новата година носейки в себе си повече мъдрост, повече прошка, повече любов и повече човечност.

Илюзионистът Силван Иванов от единадесети клас, се погрижи за коледното настроение на своите съученици и учители. Празникът беше изпълнен с музика, танци, веселие, много усмивки и очи, пълни с надежди за Новата 2019 година.

Рождество Христово е един от най-почитаните християнски празници, които учат хората да раздават любов и да правят добрини. Средствата от благотворителния кулинарен базар бяха дарени за подпомагане на възстановяването на храма „Св. св. Константин и Елена“. Сградата е известна още като църквата с въртящите колони, строена през 1872 г. от великия Уста Колю Фичето. Последният шедьовър на майстора заслужава да бъде запазен за поколенията.

Старопрестолна професионална гимназия по икономика изпраща една изключително успешна година както за ученици, така и за учители! През идната 2019 пожелаваме топлина и уют във всички домове, много покорени върхове и най-важното за всеки човек – здраве, за да сбъдне всички свои мечти!

Категории: Uncategorized