Старопрестолна гимназия разкрива “земните тайни” с креативен конкурс!

Публикувано от Гергана Иванова на

Старопрестолна гимназия разкрива “земните тайни” с креативен конкурс!

Ученици от Старопрестолна професионална гимназия по икономика доказаха своята креативност и ангажираност към околната среда с вълнуващ конкурс, посветен на Световния ден на Земята, проведен на 22 април. Под темата “Открийте тайните на Земята” ученици от VIII, IX и X клас се обединиха, за да покажат своята креативност.

Празникът, чиито корени са положени през 1970 г. в САЩ и Канада, отбелязва своя 32-ри рожден ден в България. От 1993 г. насам, страната ни активно участва в глобалната инициатива, чиято цел е да мобилизира обществото в борбата със замърсяването и да насърчи природосъобразния начин на живот.

Фоайето на училището се преобрази в пъстроцветен център на знание и творчество с информативни плакати, макети и дори стихове, призоваващи към действие за опазване на природата. С богата визуализация, любопитни факти и емоционални стихове за опазването на невероятното биоразнообразие, младите творци успяха да привлекат вниманието към тази неотложна и ключова тема.

В духа на празника участниците в конкурса бяха наградени с еко-приятелски подаръци:

1-во място: Рая Кавлакова (VIII а) – външна батерия;

2-ро място: Антония Лазова (VIII а) – безжично зарядно;

3-то място: Силвия Байчева (VIII а) – флаш памет;

4-то място: Ивелина Николова (VIII б) – еко комплект (тефтерче с химикал).

Всички участници получиха и грамоти, за да отбележат своя принос към благородната кауза.

Наградите на победителите бяха връчени от г-жа Соня Маркова – заместник- директор по УД.

Събитието остави отпечатък върху учениците, напомняйки им за отговорността, която носим за бъдещето на планетата. Творческият подход и ентусиазмът, с които се включиха в конкурса, са ясен знак, че младите хора са готови да поемат щафетата в борбата за чиста и зелена Земя.

Вдъхновени от успеха на конкурса, учениците и учителите по природни науки вече обмислят теми за следващо събитие, за да продължат заедно да търсят “земните тайни” и да работят за по-зелено бъдеще.

Категории: Uncategorized