Световна седмица на парите

Публикувано от admin на

УЧАСТИЕ В СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА НА ПАРИТЕ

Старопрестолна професионална гимназия по икономика „Д-р Петър Аладжов“ за пореден път се включи в ежегодната глобална кампания: Световна седмица на парите (GMW). Целта ѝ е повишаване на информираността за това колко важна е финансовата грамотност за младите хора от ранна възраст. Тази година темата е „Планирай парите си, планирай бъдещето си“.

Инициативата на „Джуниър Ачийвмънт“ е насочена към надграждащо развиване на знания, умения, нагласи и поведения, които са необходими на младежите, за да взимат осъзнати финансови решения, в резултат на които да постигат финансово благосъстояние и финансова устойчивост.

На 20 март „Банка ДСК“, съвместно със сдружение „Артикус“, представи в Дома на културата на НВУ „Васил Левски“, гр. Велико Търново интерактивен сценичен продукт (театрално представление) „Парите – минало и бъдеще“. Автор на продукцията е Михаил Казаков, с участието на актьорите – Иво Йончев, Георги Краев и  Диа Мантова. Целта на представлението е подпомагане на младите хора в управлението на личните финанси и запознаването им с възможностите, които предлагат новите технологии.

Учениците от XI „а“ и XII „а“ клас, заедно с гимназисти от почти всички училища в града и курсанти от НВУ „Васил Левски“, проследиха историята на възникването на парите, първоначалните начини на разплащане, както и развитието им във времето.

Възпитаниците на гимназията по икономика се включиха в интерактивните игри и викторините, като някои от тях спечелиха награди от „Банка ДСК“. 

Категории: Uncategorized