Първо място за “Най-добра бизнес идея”

Публикувано от admin на

Първо място за “Най-добра бизнес идея”

Бетина Цанева, ученичка от ХI б клас, специалност „Оперативно счетоводство“ на Старопрестолна професионална гимназия по икономика гр. Велико Търново, спечели първо място в Националното състезание “Най-добра бизнес идея” 2017, организирано от Министерство на образованието и науката.

Целта на състезанието е да засили мотивацията на учениците от професионалните гимназии по икономика в страната за пълноценно усвояване на учебното съдържание; предоставяне на възможност за творческа изява в областта на предприемачеството; стимулиране на иновативността, креативността и екипната работа на учениците и насърчаване развитието на предприемаческа култура и предприемаческо мислене и поведение.

Състезанието се проведе в рамките на Панорама на професионалното образование на 20 – 22 април 2017 година в гр. Пловдив.

В него участват класиралите се на предварителната квалификация ученици от професионалните гимназии по икономика от 1 до 24 място от цялата страна. Те се разпределят в екипи.

Темата на казуса, по който работиха учениците беше „Здрав дух в здраво тяло“ – бизнес за задоволяване на нуждите на хората от спортуване. Идеята на отбора, която извоюва почетното първо място, беше свързана със създаването на иновативни маратонки с чип, отчитащ изминатото разстояние и изгорените калории. Ходейки с тях се трупат смарт точки, които могат да се използват при закупуване на билети за спортни състезания и намаления при посещение на фитнес зали.

С участието си в Националното състезание „Най-добра бизнес идея” Бетина Цанева представи достойно Старопрестолна професионална гимназия по икономика и защити водещата позиция на гимназията в обучението по икономически дисциплини. Ръководител на ученичката е Галина Христова.

Освен медал, купа, грамота за първото си място и предметни награди ученичката получи и сертификат, с който може да кандидатства в УНСС гр. София в специалност „Предприемачество“ с оценка от конкурсен изпит Отличен 6.00.


Категории: Uncategorized