Участие в „Калейдоскоп на мечтите“ – празник на изкуството и спорта

Публикувано от Мариета Христова на

През учебната 2023/2024 година за първи път Старопрестолна професионална гимназия по икономика „Д-р Петър Аладжов“ се включи в организираната от Министерството на образованието и науката национална програма: „Заедно в изкуствата и спорта“.

Заниманията с изкуства и спорт развиват ключови компетентности, необходими не само в образователния процес, но и в социален аспект. Целта на програмата е да се стимулират интересът, способностите и компетентностите на учениците, да бъдат насърчени да работят в екип, да се подобрят социалните им взаимодействия и да изградят умения за отговорно и дисциплинирано поведение и самоконтрол.

На 12 февруари 2024 г. в СУ „Емилиян Станев“ се проведе „Калейдоскоп на мечтите“ – празник на изкуството и спорта. На събитието възпитаничките на Старопрестолната гимназията Елена Иванова, Павла Ганева, Александра Христова, Симона Цолова, Ренай Кабакова и Терина Ганчева от IX “a” клас, Павла Маймарева от IX “б” клас и Стела Димитрова от XIIб” клас представиха своя танцов състав “Zumba chicas”. Техни ръководители са Вероника Гунчева и Памела Бодурова.

На същата дата представителна изява по националната програма имаше и футболният отбор на СПГ по икономика с ръководители Антоанета Селенска и Димитър Константинов. Момчетата, които са част от отбора, са Георги Друмев – VIII“в“, Виктор Вергилов от IX“б“, Светослав Николов от IX „в“ , Радослав Йорданов – IX в”, Иван Байров от IX в” , Цветомир Гергенчев от X а”, Йоан Недялков от Xб”, Борислав Вълчев от Х в”, Станислав Тодоров от X в”, Николай  Статев от X в”, Мартин Митков от XI б”, Ивайло Стефанов от XI в” и Велко Велков от XII б” клас. Те демонстрираха пред публика упражнения за дрибъл, двойно подаване и завършване на атака. На терена възпитаниците на гимназията премериха сили с отбора на ПГТ „Д-р Васил Берон“, гр. Велико Търново. Изявата завърши с много усмивки и планове за бъдещи приятелски срещи.

И двата отбора са наградени с грамота за отлично представяне от началника на РУО – Велико Търново – инж. Розалия Личева.

Ръководството на СПГ по икономика „Д-р Петър Аладжов“ благодари на всички участници в програмата и им желае много бъдещи успехи!
Категории: Uncategorized