Дипломиране на ВИПУСК 2023 на Старопрестолна професионална гимназия по икономика „Д-р Петър Аладжов“

Публикувано от Мариета Христова на

Дипломиране на ВИПУСК 2023 на Старопрестолна професионална гимназия по икономика „Д-р Петър Аладжов“
Дипломиране на ВИПУСК 2023 на Старопрестолна професионална гимназия по икономика „Д-р Петър Аладжов“

Дипломиране на ВИПУСК 2023 на Старопрестолна професионална гимназия по икономика „Д-р Петър Аладжов“

       

   На 21 юни в Народно читалище „Надежда 1869“ се състоя тържествената церемония по връчване на дипломите за средно образование и свидетелствата за професионална квалификация на зрелостниците от Випуск 2023 на Старопрестолна професионална гимназия по икономика. Специален гост бе и госпожа Пенка Игнатова, директор на дирекция образование, младежки дейности и спорт.

   Своя ключ към бъдещето вече държат 59 дипломанти. Средният успех на випуска е много добър.

  В  XII„а“ клас, специалност „Оперативно счетоводство“/„Банково дело“ , дипломантите са 10 ученици. Трима от тях завършват средното си образование с отличен успех – Ивет Игнатова, Никол Саламанова и Габриела Живкова.

   В XII„б“ клас, специалност „Електронна търговия“, зрелостниците са 24. От тях отличници са Тереза Баевска, Дария Димитрова, Йоана Петрова, Ванеса Друмева и Владислав Костов.

   В XII„в“ клас, специалност „Икономическа информатика“,  завършващите са 25. Отличници са Хрисимир Христов, Тереза Денева, Георги Георгиев, Ванеса Димитрова, Виктор Йорданов, Таня Христова, Йоана Йорданова и Тихомир Тодоров.

   С пълно отличие издържаха Държавния изпит по теория и практика на професията Ивет Игнатова, Никол Саламанова и Габриела Живкова от XII “а“ , Тереза Баевска, Ванеса Друмева и Тони Станчев от XII “б“ и Тереза Денева от XII “в“ клас.

    Директорът на училището – Васил Василев, поздрави зрелостниците от випуск 2023 и заедно с дипломите и свидетелствата връчи на изявените ученици грамоти, сертификати и награди за отличен успех и участия в проекти. Наградени с еднократна стипендия от гимназията бяха девет ученици.

   В своето слово директорът напомни на зрелостниците, че трябва да следват сърцето и интуицията си, да бъдат мъдри в изборите си и да не спират да се развиват. „Сътворете своята прекрасна история с гордост  и увереност, защото ние сме това, което избираме.“

  По традиция бе връчена и наградата, учредена от възпитаници на Випуск 1997г. , в памет на г-жа Цветанка Мънчева. Тазгодишните лауреати на отличието са Габриела Живкова и Тереза Баевска. Стипендията се присъжда на зрелостници, завършили с отличие и допринесли за развитието на добрите традиции сред училищната общност.

   На заден план през цялото време се излъчваше презентация, посветена на Випуск 2023 година.  Специално участие взеха и ученици от гимназията. Иво Иванов от Х „в“ клас откри тържествената церемония, като изсвири на китара химна на България, а след това изпълни и „Shape of my heart” . Мариела Боярова от Х „а“ клас изпя акапелно народната песен ,,Недо ле, Недке хубава“ . Поздрав към зрелостниците отправиха и момичетата от танцовия състав на гимназията Симона Цолова, Велислава Иванова от VIII „а“ клас, Емануела Маринова, Павла Маймарева, Василена Василева и Наталия Здравкова от VIII “б“ клас, Радостина Георгиева от IX „а“ , Рая Денева от IX „в“ , Валентина Стефанова от XI“б“ и Анелия Кънчева от XI „в“  „Момина китка“, които с „Дайчово хоро“ закриха официалната част от програмата.

    Скъпи зрелостници, пожелаваме Ви много твърдост, упоритост, постоянство, силна воля, с които да постигате целите си! Бъдете добри, осъществявайте своите мечти и надежди! И не забравяйте: колкото повече усилия и любов сте вложили, толкова по-сладък е успехът!

Категории: Uncategorized