ПОСЕЩЕНИЕ ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИ РАЙОНЕН СЪД

Публикувано от admin на

Във връзка с честването на 103-годишнината на Старопрестолна професионална  гимназия по икономика „Д-р Петър Аладжов“ деветокласниците от специалност „Съдебна администрация“ посетиха Великотърновския районен съд.

За трета поредна година бъдещите съдебни служители се запознават на място със структурата на съдебната институция, длъжностите в администрацията и изискванията за заемането им.

Учениците разгледаха съдебна зала, където разбраха какви задължения има съдебният секретар. В служба „Деловодство“ на съда им бяха показани реални съдебни дела и им бяха разяснени накратко какви дейности извършват деловодителитe.

Г-н Младен Димитров, административен ръководител – председател на ВТРС, сподели с учениците за необходимостта от висококвалифицирани специалисти в областта на съдебната администрация и обърна внимание какви умения се ценят особено много в тази професия.

Съдебният администратор, г-жа Ваня Филева, с вълнение посреща всеки път гимназистите, тъй като е започнала своята професионална кариера от това училище и вярва, че за много млади хора то също ще бъде успешен старт.

https://vtarnovo-rs.justice.bg/bg/news1/22598

Категории: Uncategorized