ПОВОД ЗА ГОРДОСТ

Публикувано от Мариета Христова на

      По случай Международния ден на доброволеца – 5 декември, бе организиран конкурс от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и от „Национална асоциация на доброволците в Република България“ за разработване на есе на тема: „Моите представи за доброволците, помагащи при бедствия и пожари“.

    Целта му бе младежите да представят своята гледна точка по отношение на нуждата от оказване на безвъзмездна помощ на доброволни начала от непознати хора при възникнала извънредна ситуация за овладяване на пожари, наводнения, снеговалежи и др.

     Възпитаничката на СПГ по икономика „Д-р Петър Аладжов“ Цвета  Дудрекова от XI “a” клас бе отличена с грамота и първо място. Есето на ученичката е избрано между 120 други творби на деца от различни краища на страната.

    На специална церемония в Министерството на вътрешните работи отличието на Цвета бе връчено от д-р Ясен Цветков – председател на „Национална асоциация на доброволците в Република България“ .  

    Ръководството на Старопрестолна професионална гимназия и преподавателят на Цвета Дудрекова по български език и литература – г-н Филип Ангелов, поднасят благодарности на ученичката както за издигане авторитета на училището, така и за популяризиране хуманната кауза на доброволчеството сред младите хора.

Категории: Uncategorized