ОТЛИЧНИЦИ ПО СЧЕТОВОДСТВО В НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА

Публикувано от admin на

ОТЛИЧНИЦИ ПО СЧЕТОВОДСТВО В НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА

С четири отлични оценки (три от които 6,00) и една много добра приключи участието на ученици от Старопрестолна професионална гимназия по икономика „Д-р Петър Аладжов“ на Национална ученическа олимпиада, организирана от Икономически университет Варна.

Петата олимпиада се проведе на 26.11.2021 г. в няколко направления. В секция „Счетоводство“ взеха участие 271 ученици от 11-ти и 12-ти клас, които имат среден годишен успех за предходната учебна година не по-малко от Много добър 5.00.

Състезанието по счетоводство се проведе неприсъствено под формата на решаване на тест онлайн (в реално време) през платформата на  Икономически университет – Варна. Оценяването стана на базата на посочените верни отговори, които носят определен брой точки при максимум 100. Резултатите от състезанието се признават за оценка от кандидат-студентски изпит при държавен прием в редовна форма на обучение в образователно-квалификационна степен „бакалавър“ на Икономически университет – Варна. При резултат от 90% до 100% от максималния брой точки – оценката е Отличен (6,00).

От Старопрестолна професионална гимназия по икономика се включиха ученици от XII а клас, специалност „Оперативно счетоводство“ и XI б и XII б клас, специалност „Електронна търговия“. Постигнатите от тях резултати са следните:

  • Габриела Живкова от XII а клас с 93% верни отговори;
  • Никол Саламанова от  XII а клас с 90% верни отговори;
  • Галимира Петрова от  XII а клас с 90% верни отговори;
  • Кристиян Иванов от XI б клас с 88 % верни отговори;
  • Владислав Костов от XII б клас с 69 % верни отговори;

Традиционно високите успехи на учениците от СПГ по икономика са следствие от тяхната амбиция и интереса им към трудната материя на счетоводството, и се дължат на усилията на учителите по професионална подготовка Ана Георгиева и Галина Христова.

Категории: Uncategorized