Отбелязване на Деня на икономиста

Публикувано от admin на

20160615_100536ИКОНОМИСТИ В НАЦИОНАЛНАТА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИХОДИТЕ

 

По случай Деня на икономиста – 11 юни деветокласниците от специалност Оперативно счетоводство с класен ръководител Красимира Христова посетиха ТД на НАП Велико Търново. Интересът им към приходната агенция бе предизвикан от лектора на кампанията „Влез в час с данъците“ Камен Илиев, възпитаник на Старопрестолна гимназия по икономика.

Младите икономисти бяха посрещнати лично от директора на ТД на НАП В.Търново, който ги запозна с основната дейност на НАП – да събира данъци и осигуровки. Г-н Ивайло Здравков отговори на многобройните въпроси на учениците, които се отнасяха, както за ролята на инсти20160615_095514туцията за обществото („Как НАП помага на хората?“), така и за качествата и уменията, които се изискват от служители за успешна реализация на данъчната политика на държавата. Младежите проявиха интерес и към лотарията с касови бележки – доколко ефективна е кампанията. От своя страна г-н Здравков провокира учениците с въпроса за необходимостта от касовите бележки.

След интресната дискусия с директора на ТД на НАП началниците на отделите за обслужване на клиенти и за проверки и ревизии разказаха накратко с какво се занимават техните подчинени. Учениците посетиха салона за обслужване на клиенти и видяха работните места на данъчните служители.

Накрая бъдещите икономисти получиха информационни брошури на НАП и документи, които предстои да изготвят в часовете по различни икономи20160615_093048чески дисциплини в училище. Директорът на ТД на НАП обеща, че този контакт няма да е последен, а начало на едно добро партньорство.

Срещата беше поредната дейност от програмата за кариерно развитие на учениците на Старопрестолна гимназия по икономика. В началото на учебната година същите деветокласници посетиха офис на счетоводна къща Крестън БулМар Велико Търново, където се запознаха най-общо със спецификата на избраната от тях професия счетоводител. Днес те обогатиха представата си относно възможностите за професионална реализация в областта на икономиката.

 

 

Категории: Uncategorized