Онлайн дейности по проект „ Дигитална грамотност в 6 стъпки“ в Старопрестолна професионална гимназия по икономика

Публикувано от admin на

В условията на усложнена обстановка следствие на COVID-19 в Старопрестолна професионална гимназия по икономика не спира работата по проекти от програма Еразъм +. На 9 февруари се проведе онлайн среща в платформата ZOOM, в която участваха ученици от шестте партниращи си училища от Италия, България, Гърция, Литва, Испания и Португалия. Събитието беше посветено на Международния ден за безопасен интернет. Всеки февруари от 2004 г. насам Денят за безопасен интернет, организиран от мрежата Insafe/INHOPE на европейските центрове за безопасен интернет с подкрепата на Европейската комисия е ключово събитие в календара за онлайн безопасност на повече от 170 държави. През настоящата 2021 година  милиони поддръжници по целия свят обедениха  своя труд и своите усилия под мотото „Заедно за по-добър интернет“.

Екипите се запознаха с историята и последните тенденции в движението за безопасен интернет. Литовските ученици представиха презентация по темата след което всички участници се включиха във своебразна викторина, използвайки приложението Kahoot. Тази среща беше добра възможност за тийнерджърите както да тестват своите знания по английски език, така и да обогатят уменията си за безопасна работа в мрежата, което е една от основните задачи на проекта.

Партньорите се споразумяха това да е първата от поредица онлайн срещи, които да доведат до пълноценно изпълнение на заложените в проекта цели.

Проектът е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Публикацията отразява единствено възгледите на екипа от Старопрестолна професионална гимназия по икономика. Европейската комисия и Националната агенция не носят отговорност за начина, по който представената информация може да бъде използвана.

Категории: Uncategorized