НОВИ 12 СТУДЕНТИ ОТ СПГИ СЛЕД НАЦИОНАЛНИТЕ УЧЕНИЧЕСКИ СЪСТЕЗАНИЯ В СВИЩОВ

Публикувано от admin на

На 16 декември 12 учениците от Старопрестолна професионална гимназия завоюваха поредните успехи и си осигуриха места за студенти в Стопанска аказемия „Д. А. Ценов“ гр. Свищов. Националните ученически състезания се проведоха в 4 направления – икономикс, проектиране на мобилни приложения, туристиада и управленски решения в международния бизнес .
Представителите на Старопрестолна професионална гимназия заеха всички челни позиции в състезанието по икономикс. Димитър Топков се класира първи, втора бе Симона Стефанова, а третото място си разделиха Хрисимира Стефанова и Калина Друмева. Първите трима са от специалност Оперативно счетоводство, а Калина – Икономическа информатика.
В състезанието по проектиране на мобилни приложения Георги Йорданов показа придобитите от него знания и умения в специалност Икономическа информатика при създаването на мобилно приложение за училищен календар. Отборът, в който участва Георги, получи награда за най-добра навигация.
Александра Радославова от специалност Оперативно счетоводство избра да участва в състезанието, наречено Туристиада. Разпределени в екипи, ученици от различни училища трябваше да създадат хотелиерски продукт. След презентацията на проекта и многобройните въпроси от страна на журито и публиката, преподавателите от катедра Икономика и управление на туризма класираха на трето място отбора, в който взе участие Александра.
Всички победители, наградени с грамоти, са единадесетокласници. Те, заедно с останалите ученици, изявили желание да докажат знанията си и да премерят уменията си с техни връстниници от други училища, получиха сертификати, с които са приети за студенти в Стопанска аказемия „Д. А. Ценов“ гр. Свищов в специалност по избор. Осигурявайки си предварително студентски места учениците ще могат да се подготвят по-добре за държавните зрелостни изпити и да пропуснат кандидат-студентската кампания. По-спокойни за бъдещето си, те ще имат възможност да развиват своите професионални компетентности и ще имат повече свободно време за личностно усъвършенстване.
[wds id=”10″]

Категории: Uncategorized