Нови успехи от национални състезания на национално ниво

Публикувано от admin на

Нови успехи от национални състезания на национално ниво

На 07.12.2017 г. Икономически университет Варна обяви резултатите от Националната университетска олимпиада – направление Счетоводство и одит. В най-желаното направление участваха 430 единадесетокласници и дванадесетокласници от осем града в България. Участниците можеха да избират тест с 25 затворени въпроси по Счетоводство или есе на тема “Счетоводството – едно образование с много възможности”.

От Старопрестолна професионална гимназия по икономика участваха 7 ученици (6 на тест и 1 с есе), които показаха много високо ниво на успеваемост, което им дава право на ранен прием и избор на специалност във ВУЗ-а. Десислава Димитрова, въпреки че все още е в ХI клас в специалност Оперативно счетоводство, постигна 95 % , които й носят оценка Отличен (6,00) на приемния изпит. Със същия резултат е и Бетина Цанева, която има отлични оценки и от УНСС. С 85 % успеваемост и оценка Отличен (5,75) са Ния Димитрова и Станислава Веселинова, а със 77 % и оценка Отличен (5,50) – Симона Симеонова и Александра Радославова (с есе) от ХII б клас, специалност Оперативно счетоводство. Николай Карагеоргиев от ХII в клас, специалност Икономическа информатика постигна 73 % и оценка Отличен (5,50).

В направление Икономика участваха Хрисимира Стефанова и Десислава Маринова от ХII б клас, специалност Оперативно счетоводство и получиха оценка Много добър (5,00). Всеки участник трябва да реши 40 тестови въпроса и 5 задачи с отговори в затворена форма като разполагаха с 80 мин. за отговор на тестовите въпроси и 40 мин. за решаване на задачите.

Най-големият успех, обявен още в деня на състезанието – 25 ноември 2017 г., е на Ванеса Симеонска от ХII а клас, специалност Банково дело, която с 96 % успеваемост се класира на първо място в направление Маркетинг и освен оценка Отличен (6,00) на приемния изпит ) се освобождава от заплащането на:две семестриални такси.

За отличната подготовка и представяне на учениците Старопрестолна професионална гимназия по икономика получи грамота.


Категории: Uncategorized