Нови успехи от национални състезания на национално ниво

Публикувано от admin на

На 07.12.2017 г. Икономически университет Варна обяви резултатите от Националната университетска олимпиада – направление Счетоводство и одит. В най-желаното направление участваха 430 единадесетокласници и дванадесетокласници от осем града в България. Участниците можеха да избират тест с 25 затворени въпроси по Счетоводство или есе на тема “Счетоводството – едно образование с много възможности”.

От Старопрестолна професионална гимназия по икономика участваха 7 ученици (6 на тест и 1 с есе), които показаха много високо ниво на успеваемост, което им дава право на ранен прием и избор на специалност във ВУЗ-а. Десислава Димитрова, въпреки че все още е в ХI клас в специалност Оперативно счетоводство, постигна 95 % , които й носят оценка Отличен (6,00) на приемния изпит. Със същия резултат е и Бетина Цанева, която има отлични оценки и от УНСС. С 85 % успеваемост и оценка Отличен (5,75) са Ния Димитрова и Станислава Веселинова, а със 77 % и оценка Отличен (5,50) – Симона Симеонова и Александра Радославова (с есе) от ХII б клас, специалност Оперативно счетоводство. Николай Карагеоргиев от ХII в клас, специалност Икономическа информатика постигна 73 % и оценка Отличен (5,50).

В направление Икономика участваха Хрисимира Стефанова и Десислава Маринова от ХII б клас, специалност Оперативно счетоводство и получиха оценка Много добър (5,00). Всеки участник трябва да реши 40 тестови въпроса и 5 задачи с отговори в затворена форма като разполагаха с 80 мин. за отговор на тестовите въпроси и 40 мин. за решаване на задачите.

Най-големият успех, обявен още в деня на състезанието – 25 ноември 2017 г., е на Ванеса Симеонска от ХII а клас, специалност Банково дело, която с 96 % успеваемост се класира на първо място в направление Маркетинг и освен оценка Отличен (6,00) на приемния изпит ) се освобождава от заплащането на:две семестриални такси.

За отличната подготовка и представяне на учениците Старопрестолна професионална гимназия по икономика получи грамота.


Категории: Uncategorized