Национално ученическо състезание по банкиране „Моят първи бизнес кредит”

Публикувано от admin на

Възпитаници на Старопрестолна професионална гимназия по икономика, Велико Търново взеха участие в Национално ученическо състезание по банкиране „Моят първи бизнес кредит” на 02 декември (петък), организирано от първата българска финансова катедра – катедра „Финанси и кредит“ и екипът на Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността при Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов.

Учениците от 12а клас – Александър Георгиев, Десислава Златанова, Маринела Митева, Михаил Михайлов, Пламена Ганчева, Стела Бонева и Фатма Исмаил, които се обучават по специалност „Банково дело” в Старопрестолната гимназия, се състезаваха с двеста и тридесет свои връстници от цялата страна.

Участниците бяха разпределени в отбори по пет души, като всеки екип получи индивидуален казус, за който трябваше да подготви идея, да разработи план за реализация и да изготви презентация на проекта. Идеята се представи пред компетентното жури, формирано от професори и доценти от катедра „Финанси и кредит“, съвместно с директори на клонове и офиси на водещи банкови институции у нас – Райфайзенбанк, Банка ДСК, УниКредит Булбанк, Обединена Българска Банка и Общинска банка АД.

Нашите ученици се представиха достойно, като заеха второ място в отборното класиране, за участието си получиха сертификат и правото от следващата академична година да бъдат студенти в СА „Димитър А. Ценов” по избрана от тях специалност.

Освен в иновативното задание със състезателен характер, на 3 декември (събота) участниците и техните учители имаха възможността да се включат в ексклузивно организиран сертифициран  семинар на тема: „Инвестиционно злато и търговия със златни деривати”  с лектор-специалист от банковата практика, удостоверяващ придобиването на специфични знания и умения в областта.

 

Категории: Uncategorized