Национално състезание по счетоводство​

Публикувано от admin на

Национално състезание по счетоводство​

Национално състезание по счетоводство

    В дните 5-7 април 2023 г. във Варненската търговска гимназия „Георти Стойков Раковски“ се проведе XVI-то издание на Националното състезание по счетоводство.

    Организатор е Министерство на образованието и науката. Участват ученици от XI и/или XII клас на професионалните гимназии и средните училища, реализиращи обучение по икономически специалности.

    Състезанието се провежда в два кръга. Първият е училищен. За участие в Националния кръг се допускат до класиране само по един ученик от училище с резултат не по-нисък от 50% от максималния брой точки, който е 100.

    Националната комисия за състезанието по счетоводство допуска до финалния кръг класиралите се от 1-во до 20-о място ученици от проведените училищни кръгове.

    Старопрестолна професионална гимназия по икoномика „Д-р Петър Аладжов“ традиционно участва в състезанието. Габриела Живкова от XII а клас, специалност „Оперативно счетоводство“ , постигна резултат от 91 точки, с който зае първото място на допуснатите до националния кръг. На финала се класира пета и получи грамота за отлично представяне.

Категории: Uncategorized