Национално състезание по икономикс

Публикувано от admin на

На 13 февруари 2016 г. в Тестовия център на УНСС се проведе Националното състезание по икономикс за средношколци.
Проф. д-р Даниела Фесчиян, зам.-председател на Асоциацията на икономическите училища в България откри Националното състезание по икономикс .
На състезанието присъстваха проф. д.ик.н. Валентин Кисимов, директор на Център за компютърни иновативни системи, проф. д-р Даниела Фесчиян, зам.-председател на Асоциацията на икономическите училища в България, доц. д-р Лилия Йотова, декан на Общоикономически факултет, гл.ас. д-р Ивайло Беев, научен секретар на катедра “Икономикс”, г-жа Калина Гергова, зам.-директор на Националната търговско-банкова гимназия – София.
Състезаваха се ученици от 9 професионални гимназии, членове на Асоциацията на икономическите училища в България. В продължение на три астрономически часа те решаваха тестове по икономикс.
Първенци са 44 ученици. Според приетия регламент на всички тях се признава оценка „отличен 6.00” за успешно положен конкурсен изпит за кандидатстване в Университета за национално и световно стопанство за поднаправление „Икономика, общество и човешки ресурси” за учебната 2016-2017 г. и 2017-2018 г. в зависимост от това дали са в ХІ или ХІІ клас.
Ученичката от XIв клас Каролина Руменова Дичева е сред първенците и много доброто й представяне й осигури прием в престижния университет през 2017/2018 год.
Връчването на сертификатите от Ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев се състоя на 18 февруари 2016 г. от 13 ч. в зала “Тържествена” на УНСС.

 

Катерина Григорова

Категории: Uncategorized