Националното състезание по финанси и счетоводство за средношколци

Публикувано от admin на

На 9 декември 2017 г. в Тестовия център на УНСС стартира най-голямото Национално състезание, организирано от УНСС и Асоциацията на икономическите училища в България – Националното състезание по финанси и счетоводство за средношколци. В Националното състезание взеха участие 400 ученици от 20 професионални гимназии – членове на Асоциацията на икономическите училища в България. Поради огромния интерес към състезанието, то се проведе на два тура. В продължение на 2,5 астрономически часа учениците решаваха финансови и счетоводни казуси.

На събитието присъстваха проф. д-р Даниела Фесчиян, зам.-председател на Асоциацията на икономическите училища в България и зам.-ръководител на катедра “Счетоводство и анализ”, проф. д.ик.н. Валентин Кисимов, директор на Центъра за компютърни иновативни системи на УНСС, г-жа Емилия Иванова, член на Координационния съвет на Асоциацията на икономическите училища в България и директор на Националната търговско-банкова гимназия – София, както и преподавателите по счетоводство и финанси от състезаващите се професионални гимназии. Проф. д-р Даниела Фесчиян откри Националното състезание по финанси и счетоводство. “Добре дошли в най-добрия университет, университетът, който подготвя лидери в науката, образованието и бизнеса” подчерта проф. Фесчиян. Тя поздрави участниците от името на ректорското ръководство на УНСС и пожела успех на състезателите.

Първенци са 327 ученици. Според приетия регламент на всички тях се признава оценка „отличен 6.00” за успешно положен конкурсен изпит за кандидатстване в Университета за национално и световно стопанство за поднаправление „Финанси, счетоводство и контрол” за учебната 2018/2019 г.

Победители в Националното състезание:

ИМЕ, ПРЕЗИМЕ, ФАМИЛИЯКЛАС
1Бетина Ивова Цанева ХIIб
2Симона Стефанова СимеоноваХIIб
3Димитър Великов ТопковХIIб
4Станислава Тодорова ВеселиноваХIIб
5Светослав Николаев СтойновХIIб
6Дарина Миткова ГеоргиеваХIIб
7Хрисимира Стефанова СтефановаХIIб
8Дияна Димитрова ДимитроваХIIб
9Николай Николаев КарагеоргиевХIIв
10Димитър Николаев ХристовХIIб
11Мариян Илианов ИлиевХIIб
12Мирослава Мирославовa МариноваХIIб
13Мартин Илиянов ГеоргиевХIIв
Категории: Uncategorized