Националната седмица на четенето в Старопрестолна професионална гимназия по икономика

Публикувано от admin на

Националната седмица на четенето в Старопрестолна професионална гимназия по икономика

Националната седмица на четенето започна на 22 ноември и продължи до 26 ноември Неин символичен домакин е Регионално управление на образованието гр. Велико Търново.

Целта е чрез различни инициативи в училищата да се насърчава и повишава грамотността на учениците.

Старопрестолна професионална гимназия по икономика също отбеляза Националната седмица на четенето. Учениците от единадесети и дванадесети клас, рецитираха стихове на български поети. За осмокласниците беше организирано състезание по бързо четене. Най-бърза в четенето в рамките на минута се оказа Габриела Живкова, плътно зад нея на второ място е Никол Саламанова, а на трето място е Енис Сюлейман. И тримата ученици са от 8 „а“ клас и освен получените грамоти за първо, второто и трето място, те получиха като подарък и книга, за да продължат да се усъвършенстват в четеното.

Ученици от гимназията изработиха презентации и се включиха в състезанието „Книгата,която няма да забравя“.

Много активни бяха участниците в семинара за представянето на интернет търсачката „Гугъл” в РНБ „П Р. Славейков“. Тази инициатива беше насочена към учениците от специалност „Икономическа информатика“.

„Книгата както казва руският писател Макси́м Го́рький „е може би най-сложното и великото чудо от всички чудеса, създадени от човечеството по пътя му към щастие и бъдещо могъщество.” Затова четете и бъдете щастливи!

Категории: Uncategorized