Натали Ненова – носител на наградата “Учител на годината”

Публикувано от Гергана Иванова на

   И тази година СПГ по икономика “Д-р Петър Аладжов” отличи изявен учител, който да получи наградата “Учител на годината”. Заслужено тя бе отредена за госпожа Натали Ненова, дългогодишен преподавател по история и цивилизации.

   Това е признание за високите стандарти на преподаване, за силната комуникация с учениците и отличното им представяне както в междуучилищни, така и в национални изяви и състезания.

   През изминалата учебна година госпожа Натали Ненова подготви успешно ученик за олимпиада по история и цивилизации, който успя да стигне до национално ниво и се представи отлично.

   Нейни възпитаници участваха в честването на 170 години от рождението на Стефан Стамболов – композицията “Държавникът – Стамболов”, която се състоя и през месец април при представянето на книгата “Трето царство” в Регионалната библиотека.

   Също така ученици представиха отлично гимназията в различни събития като литературно-музикалната композиция по случай 838 години от въстанието на Петър и Асен – “Асеневци и възкръсналото царство на българите”.

   Тържествено бе отбелязан и Денят на народните будители на тема: „Възрожденската учителка Евгения Бояджиева“, организиран от Регионално управление на образованието – Велико Търново, под надслов „Горди потомци на святи и достойни деди“. Празникът бе посветен на жените будителки, дали своя принос за духовното издигане на нацията в периода на Възраждането.

   Организиран бе и концерт на 25 март  по случай Благовещение – най-голямото християнско тайнство по Композицията на Евангелие от Лука.

   Други отличили се преподаватели, дали своя принос чрез пробуждане интереса на учениците към различни проекти и изяви, са госпожа Дияна Николова, учител по математика и информационни технологии, за мотивиране на учениците, за използване на иновативни методи на преподаване, за участие в национални проекти.

   Наградена бе и госпожа Росица Манолова – Иванова, учител по физика и астрономия, за активна работа за мотивиране на учениците, за повишаване ангажираността на учениците към проблемите на околната среда и организиране на конкурс, посветен на Световния ден на Земята.

   Награда получи и госпожа Галина Христова, учител по професионалната подготовка, за участие в национални и международни проекти и училищни изяви – организиране на състезание по счетоводство, съдействие при подготовка и реализация на Иновационен лагер, за успешните изяви на учениците, Национална олимпиада по счетоводство, организирана от Икономически университет, гр. Варна.

   Да си учител е предизвикателство и призвание. Колегите, удостоени с наградите, са професионалисти, които са се посветили на тази професия. С много труд и упоритост те намират път към децата, учат ги да вярват в себе си, да не спират да се развиват и не на последно място – оставят трайна следа в съзнанието на всички свои възпитаници.

   Благодарим Ви, колеги, за вашия неуморен труд и всеотдайност към професията!

Категории: Uncategorized