Надежда Сурма отново първа

Публикувано от admin на

Надежда Сурма отново първа

В последните години в България се наблюдава възраждане на интереса към руския език и руската култура. Все повече ученици и от Старопрестолна професионална гимназия по икономика гр. Велико Търново избират за втори чужд език руски. Естествен резултат от това обучение са постигнатите отлични резултати.

Зоналният етап на Националния фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце“ се проведе на 30 април 2017 г. в град Плевен. Участници в състезанието бяха ученици от 4 области – Велико Търново, Плевен, Габрово и Ловеч.

В направление „Руска поезия“, във възрастова група 9-12 клас, се представи Надежда Сурма от ХI б клас на Старопрестолна професионална гимназия по икономика. С рецитация на стихотворението на Пушкин „Признание“ тя отново зае първо място в конкурса, след като се класира първа на областно ниво в гр. Горна Оряховица на 22 април 2017 г.

Фестивалът ще бъде финализиран на заключителния етап, който ще се проведе на 2 септември 2017 г в гр. Казънлък.

Популяризирането на руската поезия, песен и танц цели засилване на интереса към изучаване на руския език и приобщаване на младото поколение към богатството на руската култура.

Категории: Uncategorized