Моят роден град празнува

Публикувано от admin на

Моят роден град празнува

Днес, 21 март настъпи астрономическата пролет, а утре всички жители и гости на старопрестолния Търновград ще се включат в разнообразните прояви, свързани с празника на града.

Пролетта и пролетното настроение се усещат и в Старопрестолна гимназия по икономика. На Празника на града са посветени 2 табла, едното – разказващо за повода за обявяването на 22 март за Ден на Велико Търново и честването на празника на града през годините, а другото – с есета, посветени на В. Търново, написани от ученици на Старопрестолната гимназия.

На 20 март от 15,00 часа във фоайето на Регионална библиотека „Петко Рачев Славейков“ се проведе награждаване на участниците в конкурса за детско-юношеско творчество в областите литература и изобразително изкуство под надслов „Моят роден град“ , организиран от Регионално управление на образованието и Регионална библиотека „Петко Рачев Славейков“. Сред официалните гости бяха Началникът на РУО –инж. Розалия Личева и Директорът на дирекция „Образование и младежки дейности към Община В.Търново – г-жа Пенка Игнатова, директорът на Регионална библиотека г-н Иван Александров, Издателят на издателство „Хермес“ г-н Стойо Вартоломеев, представители на издателсто „Просвета“ и други.

Петима ученици от нашата гимназия получиха награди в раздел „Проза“ за своите есета, посветени на родния град:
– I място – Каролина Руменова Дичева от XII“в“ клас
– I място – Десислава Димитрова, от X“б“ клас
– II място – Мирослава Дончева, от Х“б“ клас
– III място – Александрина Пейчева, от IХ“а“ клас
– III място – Златомира Първанова, от Х“а“ клас

В деня на празника, 22 март, учениците от училището ще поднесат цветя пред прилежащите паметници, а представителен блок от трите десети класа ще се включи в празничното шествие, което тръгва от площад цар Асен I.

Педагогическият колектив и останалите ученици ще се включат в тържеството пред Община Велико Търново.

Честит празник на всички!

Категории: Uncategorized