Михаела Кирилова – XII в

Министерството на икономиката е създадено през декември 1999 година с решение на Народното събрание, чрез обединяването на Министерството на промишлеността и Министерството на търговията и туризма.През август 2005 г. 40-то Народно събрание слива съществуващите дотогава Министерство на икономиката и Министерство на енергетиката и енергийните ресурси.

На 12 октомври се проведе инициативата „Мениджър за един ден“, организирана от Джуниър Ачийвмънт, България. Аз бях одобрена от Министерството на икономиката за позиция Министър на икономиката.

Още с влизането си в министерството бях запозната със структурата и различните отдели в сградата.Запознах се с министъра г-н Емил Караниколов и поговорихме по различни икономически въпроси, с които се занимава министерството.Видях и научих доста нови неща през целият ден прекаран в министерството. Много ми хареса работата, както и екипът. Позицията на която бях е много отговорна и едно грешно решение взето от страна на министъра би довело до големи рискове за икономиката на нашата страна.Хората бяха мили и усмихнати.Това ме накара да се почувствам една от тях.Благодарна съм на Министерството на икономиката,че ме направиха част от техният екип.Благодаря на г-н Караниколов за съветите,които ми даде и най-вече на Джуниър Ачийвмънт, България, че дават шанс на млади хора като мен да се запознаят дори и за един ден с работата на такива институции.Дано имам шанса някой ден да бъда част от вашият екип отново.