Михаил Михайлов – стипендиант на фондация „Комунитас“ по проект „1000 Стипендии“

Публикувано от admin на

Михаил Михайлов, ученик от XI “а” клас, специалност „Банково дело“ в Старопрестолна гимназия по икономика e стипендиант на фондация „Комунитас“ по проект „1000 Стипендии“ за учебната 2015/2016 година.
Мисията на проекта е да създаде условия за социална мобилност и „прескачане” на социални граници. За своя водеща ценност „1000 стипендии” издига книгата и четенето. Михаил участва с есе на тема „Свободата означава отговорност. Затова повечето се притесняват от нея.“, в област Философия.
В проекта с есета в същата област се включиха и други ученици – Надежда Стоянова, Спаска Тодорова и Пламена Манолова от XI “б” клас, специалност „Оперативно счетоводство“. Чрез участието си учениците изразиха своите възгледи и позиция по даден въпрос. Доброто представяне на учениците е резултат на проведените многократни консултации с госпожа Виолета Йосифова, учител по Философия в Старопрестолна гимназия по икономика.
Михаил Михайлов спечели поощрителна стипендия – ваучер за книги на стойност 200 лева. Според него получената награда е още един покорен връх.

Категории: Uncategorized