Мирослава Дончева Дончева от 11 б клас завоюва първото място в Зоналния етап на V Национален фестивал за руска поезия, песен и танц

Публикувано от admin на

Мирослава Дончева Дончева от 11 б клас  завоюва  първото място в Зоналния етап на V Национален фестивал за руска поезия, песен и танц

Фестивалът за популяризиране на руската култура се организира от Национално Движение „Русофили“. Той се провежда за пети път с подкрепата на МОН, Националния Дворец на децата, Синдиката на българските учители и със съдействието на Фонд „Русский мир”. Участниците се изявят в три направления – руска поезия, песен или танц.

Първият етап се проведе на Областно ниво в гр. Г. Оряховица на 12 май. На него Мирослава Дончева от 11 „б“ клас от Старопрестолна професионална гимназия по икономика се състезава в направление „Руска поезия“ със стихотворението на Сергей Есенин „Собаке Качалова“, във възрастова група 9-12 клас, с преподавател по руски език Роза Парашкевова.

Във фестивала взеха участие училища и самодейни групи от цялата Великотърновска област.

Класиралите се на първо място взеха участие в Зоналния етап на фестивала в Кнежа, който се проведе на 26 май 2018 година. В него се състезаваха ученици от пет области. Мирослава Дончева Дончева от 11 б клас заслужено завоюва отново първото място с емоционалното си изпълнение и отличното руско произношение на стихотворението „Собаке Качалова“ на поета Сергей Есенин.

Завоювалите първо място във всеки жанр ще се състезават на Заключителния етап на фестивала, който ще се проведе през м. септември 2018 г в гр. Казанлък.

Категории: Uncategorized