Мениджър за един ден

Публикувано от admin на

Цветомила МИОСВ 1За четиринадесети път учениците от Старопрестолна гимназия по икономика, Велико Търново участваха в инициативата “Мениджър за един ден”, организирана от Джуниър Ачийвмънт България.
На 25 март 2015 г. министър на околната среда и водите бе Цветомила Трънкова от ХІІ в клас. От учебната 2012/2013 г. тя се включва активно в програмите на „Джуниър Ачийвмънт”. Две години е участвала в училищния кръг на състезанието Иновационен лагер, където показва много добри умения за работа в екип и иновативно мислене. През миналата година участва в инициативата „Мениджър за един ден” в Дирекция “Образование, младежка дейност и спорт” на Община Велико Търново, където се запознава дейностите в ресорните области и с предизвикателствата на финансирането им. През лятото на 2014 г. провежда 20-дневна производствена практика в град Брага, Португалия по проект Леонардо да Винчи“, дейност „Мобилност“ – тема: „По-успешни чрез европейска бизнес среда“. По проект Леонардо да Винчи – Цветомила 2Партньорства „Първи стъпки на европейския пазар на труда – учим се един от друг“ показва много добри комуникативни умения и адаптивност към непозната бизнес-среда, както в българските предприятия, придружавайки чуждестранните си партньори, така и в офисите на чуждестранните фирми.
Директор на Старопрестолна гимназия по икономика за един ден бе Цанислав Николов от ХІІ б клас, специалност “Оперативно счетоводство”. Той е известен сред всички учители и ученици със своята амбициозност, разностранни интереси и желание за изява. Участва успешно в много състезания, конкурси и олимпиади, работи по няколко международни проекта и програми на Джуниър Ачийвмънт.
От няколко години гимназията осъществява пълноценно партньорство с фирма “Микроинвест”. Учениците от специалност “Икономическа информатика” използват техният специализиран софтуер, провеждат производствената си практика в офиса на фирмата, а на 25 март програмистите имаха мениджър от Старопрестолна гимназия по икономика – Памела Кьойбашиева от ХІІ г клас.
Да си „Мениджър за един ден“ винаги е въпрос на чест за учениците от Старопрестолна гимназия по икономика, както и за всички ученици, работещи по програмите на Джуниър Ачийвмънт.

Категории: Uncategorized